A bölcsőde bemutatása

Mottónk:
„A gyermekkor évei azok az esztendők, amikor a szív a legérzékenyebb, leghajlékonyabb. Amit oda elültetnek, azt aligha lehet valaha onnan kipusztítani.”/J:F:Oberlin/

A Tatabányai Egyesített Bölcsődék Sárberki Bölcsődéje több mint négy évtizede, 1979-ben bölcsődei ellátás céljából épült, csendes, lakótelepi környezetben, óvoda és általános iskola szomszédságában.

Munkánkban arra törekszünk, hogy a szülőkkel együttműködve, egy jó hangulatú, családias, szeretetteljes légkört sugárzó közeget teremtsünk a gyermekek számára.

Ennek érdekében vidáman, korosztálynak megfelelően színes programokkal tarkítva, de egyben a szakmai elvárásoknak megfelelve éljük a mindennapokat, ügyelve közben arra, hogy a gyermekek harmonikus fejlődése biztosított legyen.

Hétköznapjainkat különböző, a korosztálynak megfelelő programokkal színesítjük. Mesejátékok, bábjátékok, népzenével kísért táncos és kézműves foglalkozások tarkítják a bölcsődében eltöltött időt.

Saját főzőkonyhával rendelkezünk, ahol jól képzett és sok éves munkatapasztalattal bíró kollégák munkájának köszönhetően a gyermekek számára biztosított az ízletes, egészséges, étrend. Ételallergiások részére egyéni menüsort állítunk össze. Ezt a feladatot hozzáértő és tapasztalt dietetikus munkatárs és élelmezésvezető végzettségű kollégák látják el.

Szolgáltatásaink:

Prevenciós célzattal, az egészség megőrzése érdekében október-március hónap közti időintervallumban Sótéglával burkolt szobában só-terápiát alkalmazunk. A gyermekek csoportbontásban, heti két alaklommal látogatják Só-szobánkat.

A bölcsődébe járó gyermekek ellátásán kívül fontosnak tartjuk, hogy intézményünk nyitott legyen,- nem csak az ide beíratott gyermekek-, hanem más családok és gyermekeik számára is. Ennek érdekében heti rendszerességgel, szakember vezetésével Baba- Mama klubot szervezünk, ahol szintén a vidám családias hangulat jellemző. A klub a kikapcsolódás mellett a kisgyermekes Édesanyák számára lehetőséget nyújt, hogy esetleges nevelési problémájukat másokkal megoszthassák, szakember segítségével megoldást találjanak rá.

Lehetőség van továbbá időszakos gyermekfelügyelet igénybevételére is, ahol azoknak a szülőknek próbálunk kedvezni, akik nem rendelkeznek állandó munkahellyel, viszont hétköznapi teendőjük zökkenőmentes elvégzéséhez nagy segítséget nyújt számukra ez a lehetőség.

Legfőbb célkitűzésünk:

…utalva a fenti mottónkra…a gyermekek a velünk töltött időt olyan minőségben töltsék el, hogy a közösen megszerzett élményekkel afféle magokat „ültessünk”, melyek hozzájárulnak pozitív személyiségfejlődésük megalapozásához!

Simon Kinga
bölcsődevezető