Kisgyermeknevelőink

Virág csoport

Kisgyermeknevelők:

Nagy-Szalai Ágnes
Tóth Magdolna
Virág csoport

„Egyszer régen édesanyám
megfogta a kezemet,
kicsit féltem, amikor
a bölcsődébe vezetett.

Csodálkoztam: mennyi játék,
mennyi asztal, mennyi szék,
gyorsan múlt a legelső nap,
gyorsan futott el a hét.”

„Bölcsődében, nagy szobában,
kicsi asztal kicsi szék.
Bölcsődében, fiúk-lányok
mind-mind kicsikék.

Évek jőnek, nagyra nőnek,
Fiúk-lányok kicsikék.
De sosem nő nagyobbra,
Kicsi asztal, kicsi szék.”


Pillangó csoport

Kisgyermeknevelők:

Ban Izabella Szidónia
Kovács Brigitta

A Pillangó csoportba járó kisgyermekek jókedvűen, vidáman érkeznek reggelente a bölcsődébe. A jelenlegi csoportban jó kis közösség, sok barátság alakult ki a gyerekek között. Többségük az óvodában kezdi ősszel az új nevelési évet.
A csoport élete az évszakonként változó napirend alapján zajlik, figyelembe véve minden egyes kisgyermek egyéni igényeit, sajátosságait. Saját kisgyermeknevelő rendszer működik, ami azt jelenti, hogy mindkét nevelő a 6-6 „saját” gyermekét gondozza a nap nagy részében.
A reform étkeztetés keretein belül a helyben készült, változatos ételek mellett sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak a gyerekek. Valamint a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is odafigyelünk.
Az éves nevelési programhoz igazodó, különböző tevékenységek az évszakokhoz, ünnepekhez, 1-1 témakörhöz kapcsolódva nyújtanak új ismereteket, tapasztalatszerzési lehetőségeket a gyermekek számára a világ felfedezéséhez, illetve az egészséges testi- és lelki fejlődéshez.
Mindennapos a mesélés, mondókázás, éneklés. A gyerkőceink nagyon szeretnek táncolni, ezért gyakran éneklünk táncoltatókat vagy akár zenét is kapcsolunk. Az alkotó tevékenységek során finommotorikájuk, kreativitásuk, képzelőerejük is fejlődik mindamellett, hogy új anyagokkal ismerkedhetnek meg. A gyerekek saját és egymás műveit egy szalagra függesztve a szobában is megcsodálhatják. Az asztali játéktevékenységek alkalmával a kisgyermeknevelők által készített fejlesztő hatású játékok közül is választhatnak.
Ha az időjárás engedi, minél több időt igyekszünk a levegőn tölteni a tágas játszóudvaron. A kisgyermekek számára nagyon fontos, hogy lehetőségük legyen hatalmas energiájuk levezetésére. Ezért a borús, esős napokon a csoportban is előkerülnek a mozgásfejlesztő eszközök.
A csoportszobában megtalálhatóak a bölcsődés gyerekek életkorának megfelelő játékeszközök, mint például babák, babaház, autók, képeskönyvek, építőkocka, fésülködőasztal, barkácsasztal stb. A nap során elfáradt gyerekek a kanapén vagy a kuckóban pihenhetik ki fáradalmaikat.
Ebéd után a saját jellel ellátott fektetőkön pihenhetnek a gyerekek, illetve a korán érkezők számára felkínáljuk reggelente a pihenés lehetőségét.
A két kisgyermeknevelő, Iza és Brigi szeretetteljes légkörben, vidám környezetben várja a Pillangó csoport meglévő és leendő gyerkőceit!


Katica csoport

Kisgyermeknevelők:

Géberné Nagy Teodóra
Dr. Beckerné Klausz Erika
Katica csoport

Mi vagyunk a katica csoport. Szép nagy felújított szobánkban rengeteg játék van, ami minden kis apróság érdeklődését felkeltheti. Aki örökmozgó, az ugrálhat a trambulinon, szuper csúszdán csúszdázhat, tornapadon ügyeskedhet, aki pedig szereti a pörgést az a tojás alakú forgóban ezt kipróbálhatja vagy akár a függő hintában is hintázhat. A kis szobasarokban minden lehetőség adott a különböző szerepjátékokra, tudnak főzőcskézni, fodrászkodni, babázni. Aki szeret építeni, az sem fog unatkozni és persze rengeteg autónk is van. Ezenkívül van mesebeli házikónk és egy csoda autónk, amibe egyszerre sok kisgyerek utazhat. A kis asztaloknál kézműveskedünk, festünk, ragasztunk, gyurmázunk és kirakózunk. Nagyon finom ételeket fogyasztunk és jókat szoktunk aludni. Kihasználjuk a hatalmas udvart, ahol vármászóka, csúszda, motorok, autók, homokozók és labdák várnak ránk.

Két kedves kisgyermeknevelő Erika és Dóri játszik velünk és szeretget minket.


Szívecske csoport

Kisgyermeknevelők:

Sasfalvi Ferencné
Hegyi Ildikó

Számunkra a legfontosabb, hogy a kisgyermekek minden nap örömmel jöjjenek bölcsődébe, jól érezzék maguk a csoportunkban. Dekorációink esztétikusak, az évszaknak megfelelőek, felkeltik a gyermekek figyelmét. Nagy hangsúlyt fektetünk a zenei nevelés és mozgásfejlesztés különböző módjaira melyeket beépítünk a napi játéktevékenységbe. Az alkotó tevékenység minden alkalommal önkéntes, tapasztalataink azt bizonyítják, hogy a gyermekek szívesen vesznek benne részt. A beszéd- és szókincsfejlesztés mondóka, vers, ének, mese beszélgetés útján történik. Varázsszavaink: kérem, köszönöm.

Törekszünk arra, hogy a gyermekek a lehető legtöbb időt töltsék a friss levegőn.

Mottónk:

„A gyermek olyan, mint egy pillangó a szélben.
Néhány magasabbra tud repülni, mint mások, de mindegyik
a legjobb tudása szerint repül.
Miért is hasonlítanád össze őket?
Mindegyik más.
Mindegyik különleges.
Mindegyik gyönyörű.”

(Ismeretlen szerző)


Bölcsődei dajkák:

Pospischek Julianna
Tóth Andrea